maanantai 22. elokuuta 2016

Minä vahingossa melkein koko cossi, onko tämä paha?

Tässä pari viikkoa ennen Traconia on hyvä kirjoittaa jonkinlainen koontiteksti siitä missä vaiheessa mikäkin asu on ja mitä on tullut tehtyä. Ihan siksi ettei conin jälkeinen postaus täyty muusta kuin luultavasti jo runsaista conikuvista.

Cosplanner näyttää tällähetkellä minun cossieni valmiusprosentiksi Miria 71% ja Hibiki  75%. Eli hyvällä mallilla mennään. Mischiefzeron asujen suhteen kävi budjetin takia niin että idolicossia ei nähdä ollenkaan. Ren on suunnilleen samalla mallilla kuin Hibiki, peruukkia vain odotellaan postista.

Hibikiin ei ole pahemmin uusia osia tullut paitsi peruukki jonka kiharsin kuumalla vedellä kun se ei muuten kihartunut. Miriaa sen sijaan onkin sitten tehty ihan tehokkaasti.




Mirian työstämisen aloitin sillä hetkellä käsillä olevasta eli mikrofonista. Mikki on hyvällä mallilla mutta päätin että jos asun kanssa tulee kiire, mikki jää kelkasta. Olen rakennellut mikrofonia mm worblaa avuksi käyttäen ja sitä pitää vielä hienosäätää. Olisi luvassa ensimmäinen proppini jossa on valoja, eli olisi ihan hienoa saada mikki mukaan.

Mikin sydänosio on h&m korurasian kansi, jonka glitteröin ja maalasin läpinäkyvällä lasimaalilla. Varsi on henkarin housutanko ja kahva on muotoiltu silk claysta. Rakentamiseen on käytetty myös erinäisiä pahviosasia, softista sekä worblaa. Vielä pitää siistiä ja hienosäätää osaa rakenteista ja esimerkiksi rakentaa kahva oikean näköiseksi, mutta ihan hyvällä mallilla tämä tikku on.









Stailasin mirian peruukin heti sen saavuttua postiin. Käytin muotoiluun pitkästä aikaa suoristusrautaa ja viimeistelin lookin hiuslakalla. Peruukkia on myös leikattu ja ohessa onkin kuva jossa näkyy peruukki ennen (myyjältä koska unohdin ottaa kuvan ennen stailausta) ja jälkeen stailauksen.





Isoin työni tämän cossin suhteen oli Mirian selkään tuleva "peppurusetti" Joka on tehty kimaltavasta printtipaljettikankaasta. Etsin oikeanlaista paljettikangasta jo aika hyvissä ajoin ensin eurokankaasta ja sitten netistä, mutta päädyin lopulta siihen, että koska oikeanlaista kangasta ei löydy oikean väristä tai sopivalla hinnalla, minun täytyy tehdä kangas itse. Koska kyseessä on selkeästi printattu paljetti, eikä ommeltu, päädyin erinäisten taustatutkimusten jälkeen ostamaan reikäleikkurin ja hotfix-sheettejä, joista sitten leikkelin yksittäisiä paljetteja.







Kun paljetit oli leikattu, alkoi todellinen työ. Tein rusetin osat ja hiuskoristeet valmiiksi ja aloin asetella paljetteja yksitellen kankaalle. Hotfix-sheet kiinnitetään kankaaseen silittämällä. Kun omin silittänyt kaikki paljetit, pääsin irroittelemaan niistä suojakalvoja. Tämä on jälleen osoitus siitä miksi modistin koulutus oli minulle oikea valinta. Juuri tällainen pieni nyhertäminen joka vaatii hermoja ja jaksamista on minun mieleeni. Olen todella tyytyväinen siihen että päädyin tähän sillä kun katsoo valmista rusettia niin voi ihan ylpeänä sanoa että kyllä kannatti. Niin blinginen rusetti!!









Hameiden suhteen päädyin taas luottamaan ompelupalvelu-Mischiefzeroon, vaikka Nanan itse ompelemisen jälkeen vähän tuntuukin väärältä luottaa taas toisen tekevän asiat sinun puolestasi. Leikkasin hameiden palat ja tein valkoisen hameen helman röyhelön itse, mutta Mischiefzero on kasannut ja ommellut hameet sitten kokonaiseksi.

Valkoisen hameen röyhelöstä haluan tännekin kirjoittaa. Sain Nanasta cosplaypalautetta hall-tuomareilta ja yksi asia mihin tuomarit kiinnittivät huomiota oli helman ja essun röyhelön epätasaisuus. Olin rypyttänyt helman ja essun käsin koska koin etten saa tarpeeksi kivaa röyhelöä poimulangalla. Tuomarit kommentoivat että röyhelö on käsin tehdyn näköistä ja että sen pitäisi olla tasaisempaa, eli siis että röyhelöt ovat suunnilleen samanvolyymisiä.



Kun aloin tehdä mirian valkoisen hameen helmaa, ajattelin tuomaripalautetta ja kokeilin poimulankaa, mutten vain pitäny siitä miltä se näytti. Olin jo rypyttänyt helmaa osin jälleen käsin, mutta palautteen sisältö kiersi mielessäni ja ylpeyteni ei kestänyt ajatusta että jarruttaisin kehittymistäni cossaajana vain siksi että ajattelen asioista toisin kuin tuomarit. Tein muutaman kokeilun poimulangasta ja päädyin siihen että paras tulos saataisiin kun ompelisin käsin lankaa ja kiristäisin sitä. En tiedä onko lopputulos sitten kovin erinäköinen kuin edellinen käsin rypyttämäni, mutta olen ylpeä siitä että päätin ottaa palautteesta kiinni ja viedä sen konkreettisesti cosseihini. (Aion myös värjätä kulmakarvani Hibikiin koska sain Nanan kohdalla palautetta kulmien sopimattomuudesta peruukkiin.)






Mirian keltaisen mekon kankaat löytyivät ihanasti eurokankaasta. Kangas oli alunperin valko-keltaruutuista ja päätinkin värjätä sitä päästäkseni lähemmäs Mirian oranssinkeltainen-keltainen väriä.





Tein muutamia värjäyskokeiluja dylonin jauheväreillä, joita olin jo aiemmin käyttänyt. Oranssi oli liian rusehtavaa ja oranssin ja keltaisen yhdistelmä liian oranssia.



Päädyin sitten värjäämään koko kankaan pelkällä keltaisella. Sekoitussuhde oli 6l vettä yhtä väripussia kohden intensiivisen värin saamiseksi. Varmistin ettei väri hävitä ruutuja kuten kokeiluissani ja sekoitin pussin 10l vettä. (Yksi pussi+6l riittää värjäämään 250g kangasta intensiivisesti. Minulla kangasta oli enemmän.) pidin myös kangasta hieman vähemmän aikaa liemessä. Olen tyytyväinen valintaani värjätä kangas, koska myt se muistuttaa enemmän esikuvaansa.



Keltaisesta mekosta tekstin kirjoittamisen aikaan on valmiina jo yläosa ilman hihoja ja kauluksen röyhelöä. Kunhan palaan savosta, mekko saa jatkoa.



Kuten jo aiemmin mainitsin paljettien yhteydessä, ompelin Mirian hiuspompulat ja laitoin niihin rautalankaa sisälle. Kiinnitystä pitää vielä hienosäätää koska liukas peruukkikuitu ei oikein toimi yhteen kankaan kanssa. Ompelin myös Mirian meidopäähineen ja jouduinkin ompelemaan sen käsin, koska päähineen sisällä oleva panta ei toiminut yhteen ompelukoneen kansa. Maalasin päähineen keltaisen raidan itse ja leikkasin jo paljettien tekoon käytetyllä leikkurilla reiät keltaiseen yläreunaan. Lopuksi ompelin keltaisen silkkinauhan päähineeseen kiinni käsin. Seuraavaksi pitääkin kiinnittää enää siniset tähtikoristeet jotka olen tehnyt fimosta, sekä kiinnittää kangasta kauniisti laskoksille päähineen sivuille.






Olen myös tehnyt Mirian silkkinauha-kilikello kaulanauhan, sekä maalaillut kengät. Kengät pitää enää päällystää lakalla niin ne ovat valmiit.







Miria on jo niin loppusuoralla että minulla siitä on enää tehtävänä mikrofonin viimeistely ja sukat sekä rannekkeet. Hibikikin on ostosten suhteen sukkia vaille ja takki aloitetaan lähipäivinä. Aika jännittävää sanoa, mutta cossit saattavat hyvinkin tulla valmiiksi ennen conia.

Jatkopäivitystä odotellen, näihin kuviin ja tunnelmiin

-Anakichi





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti