lauantai 17. syyskuuta 2016

Tracon XI - kaikkea ja ei mitään-con





Anakichi: Tracon tuli eikä cossipäivitystä koskaan kuulunut. Se johtuu siitä että edellisenä iltana jälleen kävi klassisesti ja Miria ei tullut valmiiksi. Päädyin siis ajatukseen siitä että olisin cossannut ensin Anne happy-sarjan päähnkilöä Anne Hanakoizumia ja toisena päivänä sitten Hibikiä.








Toisin kävi. Cossasin vain Annea koska toisena päivänä ei ollut cossin päällepukemisen fiilistä. Päätimme että kuvailemme Hibikin myöhemmin, niitä kuvia odotellessa! Minulle Tracon oli aika työcon sillä lauantaipäivänä minulla oli 6 tuntia vuoroja. Sunnuntaina sitten teinkin vain 2 tuntia, mutta tuntui että lauantai oli mennyt hukkaan. Tänä vuonna minulla kulki mukana äskettäin hankittu 3DS ja sainkin ihan hurjasti streetpasseja!

Mischiefzero: Itse menin koko viikonlopun siviileissä, mikä nostaa tänä vuonna loppuun tehtyjen cossien määrän yhteen (1). Torstain ja perjantain välisenä yönä ragequittasin Renin ja totesin että ei enää en ala nukun mieluummin (mitä en kuitenkaan tehnyt kun valvoin muiden cossintekoseurassa). Että hyvin meni sen suhteen.

A: Tänä vuonna uutta Traconissa oli uusien tilojen lisäksi meille se että matkasimme coniin autolla sekä se, että yövyimme tapojemme vastaisesti camping-alueella. Kyseinen kokemus oli senverran nihkeä että vannoimme ettemme enää ikinä mene sellaiseen. Mökki oli vinossa, siellä oli kylmä ja yleiset vessat ja suihkut eivät houkuttaneet cossijuttujen kanssa. Ongelmia oli myös siinä että juoksevaa vettä sai vain vessasta tai karavaanarikeittiöstä. Vessan vesi oli pahan makuista ja karavaanarikeittiöstä sai vettä vain klo 23 asti. Conissa meni sen verran myöhään että vettä ei sitten saatu. Mökki oli myös aika ällöttävässä kunnossa joten sekään ei houkuttanut. Olen myös sen verran kermaperse itse että nautin hotellien luksuksesta.

ihan mukavaa oli mennä autolla

kerrossängyt

tein sängyn kotoisaksi

seinillä oli kiinni hengareita.
M: Campingiin päädyimme ihan vaan hotellien yleisen hintatason räjähdyksen takia ja juu ei ensi vuonna takaisin hotelliin. Olisin itse halunnut käydä kurkkaamassa peliperjantain ohjelmaa, kun itse päätapahtuma oli minua kiinnostavan ohjelman puolesta vähän köyhä, mutta kyytimme oli matkalla sen verran myöhään, että ehdimme juuri ja juuri käydä vaihtamassa lippumme ennen pisteen sulkemista ja se suunnitelma jäi siihen. Perjantai-iltana ei sen ihmeellisempää tapahtunut kun olimme perillä sen verran myöhään, ja nukkumassa olimme ennen puoltayötä.

A: Ensimmäinen päivä alkoi minulla jo klo 8 aamulla lipunvaihtovuorolla. Pääsin taas erikoislipunvaihtoon jossa olin viimevuonnakin. Tänävuonna minulla oli vain paljon vähemmän asiakkaita, sillä lipunvaihtoasiat oli järjestetty sujuvammaksi tänävuonna. Lipunvaihdossa oli tänävuonna lämpölamput ja katokset kaikkien myyjien päällä! Minulla kävi aika vähän asiakkaita koska erikoistapauksia ei ollut paljoa. Sain kuitenkin tärkeitä oppeja joilla voin hakea mahdollisesti ensivuonna vuorovastaavaksi.




ensimmäinen työpiste. Lipunmyynnissä sai hyvin streetpasseja!
M: Loppuporukkamme ehti conipaikalle hieman ennen yhtätoista, ja ensimmäinen tunti meni aika pitkälti pukuhuoneessa bindailuja korjaillessa ja ihomaalia laittaessa. Olinkin aika nopeasti hakemassa Anakichiä työvuorostaan kahdentoista maita.

A: Ensimmäisellä tauollani neljän tunnin kylmässä istuskelun jälkeen kävin tekemässä muutamat cosplaykirppiskaupat jonka jälkeen kuvailimme Annecossia hieman. Oli hauskaa poseerata Annena, joka on hahmotyyppinä hyvin mieleiseni, mutta poseeraustyyliltään niin erilainen moneen muuhun hahmoon verrattuna. Oli hauska keksiä erilaisia tilanteita joihin kömpelö ja huono-onninen Anne voisi joutua! Haluan vielä kuvan jossa kaadun veteen!!













ehdoton lempparikuva shootista!
M: Kuvaaminen on kivaa ja photoshootit on hauskoja olet sitten kummalla puolella linssiä, mutta ai saatana kun kaipaan kameran eteen. Näin melkein vuoden cossaamattomuuden jälkeen olen todennut että kaipaan coneissa cossaamista, ja fiilikset vain vahvistui kun näki ympärillä toisten hienoja cosseja. Jos sitä ensi vuonna saisi taas itse puettua jotain... Olisimme jääneet ottamaan lisää sisäkuvia Anakichista, mutta näimme paikkalippujonon kasvavan ja päätimme kuvaamisen sijaan juosta sinne.

A: Minä jätin muut jonottamaan cossikisan lippuja ja lähdin toiseen työvuoropätkääni, tälläkertaa Traconin oheistuotepöydälle. Siellä jännäilyä odotti uusi tuttavuus, casion kassakone, mutta hetken tutustumisen jälkeen osasin käytellä konetta vallan mainiosti. Vietin pari tuntia kassakoneen ääressä ja välillä juoksin kahvia, teetä ja pahvimukeja pöydälle josta myyntipöytäsalin myyjät saivat juodakseen.



kupit taas loppu
Kahvia ja teetä hakiessani tulin tutuksi myös Traconin ympyrän sulkevan putken kanssa. Putkessa ei koskaan ollut ruuhkaa eikä kukaan pysähtynyt siinä.

"älä pysähdy putkessa" erään aikakauden loppu
M: Jonottelimme paikkalippuja about tunnin (puoli tuntia ennen kahta, puoli tuntia jälkeen) ja saimme yllättävän hyvät paikat vitosrivistä ottaen huomioon ihmisten määrän. Jonon jälkeen jäin reiluksi tunniksi itsekseni hengaamaan Tamperetalolle, kun auto lähti hakemaan vaihtovaatteita ja ruokaa. Tänä aikana kävin tutustumassa Tamperetalon uusiin ja rempassa oleviin tiloihin, lepuutin jalkojani ja pelasin parit rytmipelit ennenkuin kävin noukkimassa Anakichin työvuorostaan vähän vaille neljä.

A: Työvuoron jälkeen piipahdin myyntipöytäsalissa tekemässä pakolliset suomili-ostokset Sanmagumon pöydältä, minkä jälkeen söimme ja suuntasimme cossikisaan. WCS-kisaajia oli tänä vuonna harmillisen vähän (4 paria)  mutta esitykset olivat hyviä. NCC-kisassa oli hyvin erilaatuisia esityksiä, mutta suurimmalti osalti mieleen jäivät ne ehkä paremmat. En kyllä vieläkään olisi itse valmis osallistumaan arvokisoihin, joten jokainen osallistuja on mielestäni hurjan rohkea! Ainoa miinus näistä cossikisoista oli se, että yläparville pääsi istumaan vasta kun ensimmäinen esitys oli jo aluillaan. Miksi näin?

M: Tosiaan yli puolet WCS-kisaajista perui osallistumisen mikä tynkäytti kisoja jonkun verran. Perumisille ei itse katsojana voi mitään, ja valitettavasti kisaajia oli juuri sen verran että yksi pari jäi palkitsematta. NCC:ssä on aikalailla samantyyppiset ajatukset kuin ylhäällä, joten ei hirveästi ole kommenttia niistä. Yleisellä tasolla kisat oli mukavat katsoa ja oma kisakuume saattoi taas vähän nousta.

A: Kaverit menivät AMV-kisoihin, me Mischiefzeron kanssa suuntasimme deresute-miittiin. Oli hauska miittailla taas ihmisiä ja pitää oikeasti harkita että josko varattaisiin ihan slotti jostain miittitilasta seuraavaksi. Miitin jälkeen kuvasimme Annen ei-lammen äärellä kuvat ja suuntasimme takaisin sisälle istuskelemaan koska jalkoja pakotti. Kävin minä tanssimattoilemassakin kerran. Karaoke jäi tänävuonna väliin mikä vähän kyllä harmittaa :( Illalla suunnattiin takaisin kamalaan mökkiin jota yritimme piristää ostamalla herkkuja. Ilta venyi yöhön jutellessa ja herkutellessa ja menimme lopulta nukkumaan jossain kahdelta yöllä. Ihan liian myöhään koska seuraavana aamuna piti olla conissa töissä kymmeneltä. Lisäksi mökkiämme piinasi nuhaflunssakuumeen alkukorinat joten kaikkien unet olivat aika nihkeät.

M: Nuhaflunssakuumeella alkukorinoilla tarkoitetaan lähinnä minua ":D". Kipuilin koko Traconia edeltävän viikon eikä Tamperetalon ihmismäärä ja vetävä mökki parantaneet minua yhtään. Että jos olin vielä tavallista hiljaisempi kuin yleensä niin johtuu ihan siitä että säästelin ääntäni.

A: Toisena päivänä räävin vain Hibikin peruukin päähäni ja laitoin 4XL kokoa olevan Tracon-työpaitani mekoksi (en tiedä miksi halusin niin ison). Asuvalinta oli mainio sillä olin tosi väsynyt koko päivän eikä cossissa kekkulointi olisi ollut mukavaa.


Työvuoro tracon-oheismyyntipöydällä meni samoin kuin edellinenkin, paitoja meni paljon ja kahvia juostiin. Olin vuoron lopulla jo ihan valmis painamaan kassakoneen itsetuhonappia ja se kuvasi aika hyvin omaa fiilistäni. Yksi positiivinen asia kuitenkin myyntipöytäsalin läheisyydessä oli se, että sain ihan hulluna streetpasseja.


tämä vihreä valo vilkkui paljon conin aikana.
M: Aamun aloitimme jonottamalla liput cossikisaan, tällä kertaa vain vajaan puolen tunnin verran (onneksi, sillä loppuvaiheessa alkoi ripotella vettä). Loppuaika ennen kahtatoista menikin lähinnä Anakichia odotellessa ja kiersimme pelipisteitä ja myyntipöytäsalia vaikka kuinka monetta kertaa sinä viikonloppuna, vr-kokemus jäi välistä valitettavan pitkän jonon takia. Taisin minä tanssimattoillakin ensimmäistä kertaa pariin vuoteen ja muistin miksen sitä tee...

A: Ennen kisoja piipahdimme hakemassa ruokaa läheisestä ruokakaupasta ja pyörähdin myyntipöytäsalissa tekemässä loputkin ostokset. Rahaa paloi enemmän kuin useissa coneissa ja olen tosi tyytyväinen kaikkiin ostoksiini. Niistä lisää loppupuolella tekstiä. Kun shoppailut oli shoppailtu suunnattiin cossikisoihin. Tälläkertaa vuorossa olivat Esityskisa, parikisa ja originaalihahmokisa.

M: Sanovat muut mitä sanovat, minua ei haittaa katsoa lavajuoksuja isommissakaan kisoissa: niin kauan kun lavalla ei tapahdu kiusallisia hiljaisia hetkiä niin en näe ongelmaa. Esityskisassa oli puolestaan tosi erilaisia ja laadukkaita esityksiä. Itse en ymmärrä, miksi designkisa oli laitettu viimeiseksi kun siinä yleisöäänestyskin oli, eikö olisi ollut mukavampaa jos ihmisillä olisi ollut vähän enemmän aikaa katsoa pukuja, miettiä ja äänestää? Miksei designkisaa olisi voinut samantien pitää lauantaina ja julkaista voittaja sunnuntain kisoissa? Hieman kyseenalaistan mutta vain vähän. Kisoista lähtiessä taidettiin myös sopia että yritetään ensi vuonna osallistua taas parikisaan jos se pidetään mukana...

A: Kisan jälkeen hyörimme conipaikalla jonkin aikaa mutta koko seurueemme oli sitä mieltä että kaikki on jo nähty ja tehty, joten pakkasimme kamat autoon ja lähdimme ajamaan kohti Helsinkiä. Tracon oli hyvä syyscon ja tänävuonna vuoroni menivät vähän nihkeämmin kuin viimeksi. Vaikken tehnytkään oikein  mitään conissa, olin silti tyytyväinen kaikkeen mitä tein. Antaisin traconille "hyvä conikauden lopetus"-arvosanan jos se olisi minulle conikauden lopetus. Asiasta lisää alempana ;)

M: Tämän vuoden Tracon oli edelliseen vuoteen verrattuna huomattavasti stressittömämpi, mutta osittain tämän takia ehkä jopa vähän tylsä. Ohjelma ei tänä vuonna hirveästi iskenyt (FF-konsertinkin missasin koska piti jonottaa paikkalippuja) ja omaa aktiviteettia ei erityisemmin ollut, joten iso osa conista meni haahuiluksi paikasta toiseen. Mikäs siinä mennessä, mutta jäin kaipaamaan jotain konkreettisesti isompaa tekemistä. Minun seuraava conini on Frostbite, mutta katsotaan jos pyörähtäisimme ennen sitä katsomassa cosplayn SM-kisat.

A: Tästä conista tosiaan tarttui mukaan enemmän loottia kuin ylensä. Rahan meno ei haitannut koska kaikki ostokset olivat iloisia yllätyksiä joita en nimenomaan tullut hakemaan.

Mischiefzeron lempipokemon on ditto. Tämä kaveri oli lähin mitä dittopehmosta saattoi toivoa.



kauan himoitsemani odin sphere ja vielä 3kk sitten ilmestynyt uusintaversio!!

kiitos sanmagumolle upeista suomili-kirjoista!!
M: Ditto on ihana.

A: Minun osaltani conittaminen tosiaankin jatkuu vielä ensi viikolla Shippoconin muodossa. Shippo on päivän kestävä ilmaiscon Sipoossa. Pääsin Shippoon cosplaymammaksi ja aion tehdä sinne vielä yhden uuden cossin. Deresute on imenyt elämäni ja sieluni enemmän kuin pokemon go, ja tämä tyttö on muodostunut ehdottomaksi suosikikseni. Halusin tehdä tämän asun myös siksi, että se olisi miellyttävä asu mammaillessa. Kyseessä on siis paras tyty Koume Shirasaka Idolmaster: Cinderella Girls-mediaperheestä normaalivaatteissaan. Jännittää miten sokea olen peruukin kanssa kun se peittää paremman silmäni.


Aion vielä kirjoittaa postauksen Mirian tekemisestä kunhan viimeistelemme ja shoottaamme kyseisen cossin. Seuraavana vuorossa onkin siis luultavasti postaus joko Miriasta tai Koumen edistyksestä.

Siihen asti näihin kuviin ja tunnelmiin:






-Anakichi

~ Mischiefzero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti