sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tiukille menee, vai meneekö?

Eli jonkinlainen cossiedistyspostaus olisi tarkoitus vääntää. Cosplanner sanoo että Satone on 95% valmis mutta tällä hetkellä siitä puuttuu kaksi isompaa osaa, nimittäin punainen hame on osoittautunut päänvaivaksi joustavuutensa takia ja punaisen hameen takia valkoinen alushamekin seisoo.

Proppirintamalla olen enemmän kotonani joten Satonen taikatyttökeppi on jo valmis, vaikka sen piti alunperin olla vain "teen jos ehdin" proppi. Myös olkalaukun avaimenperät ovat paria avaimenperää vaille valmiit, eli sillä rintamalla menee hyvin!





Taikatyttökepin pohjana toimi hajonnut selfiekeppi, kota säästelin koska "joskus tätä johonkin tarvitsen" Kerrankin olin oikeassa! Halusin alkuperäisen suunnitelman mukaan spraymaalata varren että konseptitaiteessa näkyvä teleskooppivarsi olisi oikeasti toimiva, mutta koska en löytänyt oikean väristä sprayta, päädyin maalaamaan varren ihan vain akryylimaaleilla, joten kokoon taittaminen ei tule kuuloonkaan ellen halua kuoria maalia varresta samalla irti.











Pallo on tehty läpinäkyvästä kaksiosaisesta ilmeisesti joulupallopohjasta, jonka ensin glitteröin ja sitten maalasin. Otin hieman taiteilijanvapauksia ja glitteröin sauvan osia koska noh, Satone on chuuni joka kuvittelee olevansa taikatyttödemoni, tottahan sen nyt pitää kimaltaa! Sydän ja siivet ovat softista jonka päällystin worblalla. Kahva on alunperin selfiekepin kahva joka on päällystetty softiksella ja viimeistelty worblalla.

Peruukin stailasin jo aiemmin, mutta sen ponnareiden sisällä olevat klipsut ovat olleet rikki alusta asti ja nyt viimeisimmässä sovituksessa meikkitesteillessä ne hajosivat lopullisesti. Pitää siis hankkia uudet klipsut ponnareihin ennen conia. Otsatukan "keskibanaanin" päädyin tekemään nyt hieman eri tavalla kuin yleensä ja olen aika tyytyväinen sen ulkonäköön.






Kaulaliinan ompelin ensimmäisenä. Se on tehty pehmoisesta fleecestä eli toivonmuksan huivi myös pitää minut lämpimänä. Kuivi on loppupituudeltaan reilu 4.5m pitkä ja sen hapsujen kärjissä on painoina sisällä metallirinkulat, koska ilman niitä huivi ei olisi liikkunut kivasti.
Projektin helpoin ompeluhomma oli ehdottomasti hihojen reunaan tulevat mustat kaitaleet, jotka tein kankaasta vinonauhalaitteella ja ompelin kiinni. Asukokonaisuus alkaa jo näyttää joltain mutta aiemminmainitsemani hameiden säätämiset ovat yhä edessä.











Tein myös kissavyölaukun ja ponnarit fleecestä. Ompelin kissapusskan osin käsin ja osin koneella. Halusin laittaa siihen kunnollisen vetoketjun että voin käyttää sitä laukkuna, sekä ihan oikean vuorin, jotta voin täytää pussukkaa niin että vaikka se olisi tyhjä, se olisi edelleen pullea. Modistitaidoista oli tälläkertaa paljon hyötyä koska lähdin säätämään pussukkaa kokoon ajattelematta sitä yhtään etukäteen. Ponnarit ompelin ensin koneella ja sitten viimeistelin käsin, ne kiinnittyvät pienillä klipsuilla.



(Jokin söi blogin loppuosan.)

Tämä cossi on ollut mukavan puuhantäytteinen ja erilaista tekemistä on ollut tarpeeksi ettei ole ehtinyt kyllästyä. Toivottavasti Miriakin tulisi valmiiksi ennen frostia että sekin näkisi päivänvalon!

En usko että päivitystä tulee ennen frostia mutta eipä tässä muuta kuin

Näihin kuviin ja tunnelmiin
-Anakichi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti