lauantai 4. helmikuuta 2017

Desucon Frostbite - Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain viimeisteltyä

M: Frostbitesta on kulunut nyt viikko, conirutto alkaa molemmilla pikkuhiljaa hellittää ja onkin aika vilkaista tämän vuoden aloitustapahtumaa. Cossipuolella Anakichin asut saatiin valmiiksi, mutta minä jätin Akitsu Marun tekemättä. En koskaan suuttunut Palutenan tekemiseen, enkä aikonut uhrata koko torstaiyötä ompelemiseen, joten hiippailin jälleen kerran siviileissä koko viikonlopun. Osittain tämän vuoksi toimin myös koko viikonlopun kuvaajana, joten kaikki tekstin ei-selfiet ovat lähes poikkeuksetta minun ottamiani.
Rikkooko Palutena cossaamattomuuden kiroukseni? Se jää nähtäväksi.

A: Frosti oli minulle töi_con ja vietinkin jo perjantai-iltaa töissä lipunvaihdossa. Homma oli tuttua jo traconista joten hyvinhän se meni. En jaksanut perjantaille mitään kigua erityisempää ja koska sad narutoboys oli lopulta päivän lopullinen destinaatio.


M: Loppuporukkamme etsiytyi paikalle neljän maissa, jolloin ehti mukavasti vaihtaa lipun ilman jonoa. Hengailimme Puusepän salissa ennen virallista avaamisaikaa, ja ehdimme mukavasti ilman kiirettä avajaisiin. Avajaiset oli myös tällä kerralla teemoitettu ja toimi nyt paljon paremmin. Cowboyteeman ja "etsintäkuulutusten" myötä eri palveluiden esittelyt eivät tuntuneet niin pakotetuilta kuin kesän Desuconissa. Avajaisten jälkeen porukka syöksyi pukuhuoneeseen, sillä vuorossa oli illan kohokohta...

#sadnarutoboyz2006
A: Kymmenes vuoteni cosplayn parissa ei olisi voinut pyörähtää käyntiin paremmin. Keksimme Desuconissa 2016 illan humussa hienon idean: mitä jos tehtäisiin männäaikojen cossiaikoja parodioiva ryhmä ja tehtäisiin tahallaan huonosti Narutocossit. Porukka innostui ja suunnitelma toteutettiin vähin äänin viimeisen viikon sisään ennen conia. Oli hauska huomata että moni kommentoi ryhmäämme muistellen menneitä cossiaikoja. Videomateriaalia tästä ryhmästä on luvassa myöhemmin.




Kun aloimme väsyä caramelldansenista ja pullonpyörittelystä, vaihdoin takaisin kiguun ja suuntasimme hotellille, koska minulla alkoi cossikuuttihommad seuraavana aamuna.


A: Lauantaiaamuna cossia pukiessa Satonen valitseminen lauantai-kuuttipuvuksi osoittautui hyväksi valinnaksi. Cossi oli helppo ja nopsa vetää päälle eikä sen päälläpitämistä tarvinnut miettiä paljoa. Paljon plussaa siitä että päätin tehdä kissapussista oikean pussin, puhelin oli nimittäin kätevästi hollilla kokoajan! Kuvasimme cossin ja huomasin että huivi oli kaksoisleuan peittämisee oivallinen ase ja hyviä ruutuja tuli enemmän kuin yleensä! Olen myös todella tyytyväinen punaisen hameen kangasvalintaan vaikka sen ompelu välillä olikin ihan hirveää, sen verran kivalta se kuvissa näyttää!


M: Meidän lauantaipäivämme meni cossikisoja lukuunottamatta aikalailla hengailuksi, kiinnostava ohjelma kun oli muina päivinä. Jäimme myös huomaamatta pariksi tunniksi lätkimään Pikkupirin ja Kingschairin kanssa Magic the Gatheringia, mikä osoittautui yllättävän hauskaksi ajanvietteeksi. Onneksi on jo yksi kallis harrastus... Kahden maissa nappasimme Anakichin tauoltaan kuvattavaksi, ja kyllähän siinä tuli napsittua aika monet kuvat.





A: Cossikuutteilin tosiaan suurimman osan päivästä ja pidin kovasti hommasta! Saimme cosplaymammoina oikein isot punaiset coninauhat mutta enpä kyllä coniheilaa saanut. Mammailussa parasta on mielestäni se, että saa auttaa muita ja tsemppailla. Myös bäkkärihulina on turvallisempaa ja stressivapaampaa näin mammana kuin kisaajana, vaikka kyllähän tuo kisakiinnostelu nosti päätään töitä tehdessä.



M: Pääsimme seuraamaan cossikisoja melkeinpä aitiopaikoilta. Tämänvuotiset kisat oli todella mukavaa katsottavaa, ja tunteet heilui laidasta laitaan. Tykkäsin myös siitä, että Desucon oli ainakin kerraksi ottanut ihan tavallisen pukukisan ohjelmistoonsa. Ainut miinus täytyy antaa takanamme istuvile ihmisille, joiden harvinaisen terävä kiljuminen koetteli tärykalvoja useammin kuin kerran... Cossikisan jälkeen odottelimme Anakichin bäkkäriltä ennenkuin palasimme takaisin hotellille syömään. Nappasin tässä välissä vielä pari kuvaa Pikkupirin Uzumaki-cossista hotelllin käytävällä. Pikkupiri ja Kingschair hiippailivat ruokailun jälkeen vielä iltabileisiin, mutta me päätimme jäädä lahnailemaan sänkyihin.

2spoopi
A: Sunnuntaina viimepäivän reilun 11h tunnin työrupeama tuntui vahvana ja olin jo ehtinyt ajatella etten laittaisi Miriaa ollenkaan. Cossi oli kuitenkin tehty vihdoin valmiiksi, joten perkelöidyin ja kasasin cossin päälleni. Miriasta tuli muuten ensimmäinen keskenjäänyt cossi joka sitten oikeasti tehtiin loppuun. (Ei siinä, kyllähän siihen upposi vajaa 250e) Miria oli vastoin odotuksiani mukava päällä. Olen hyvin hämmentynyt koska kaikki hamekerrokset ja muut antoivat minun odottaa toisin. Sunnuntai meni haahuten ja shoppaillen ja shoottaillen. Kun latasin kuvat koneelle, yllätyin miten monta hyvää kuvaa myös Miriasta saatiin!

 

Taikauskoisena idolipelihelvettiin uponneena henkilönä olin onnellinen kun Mirian SSR-rajoitettu kortti tuli rollattavaksi. Halusin nimittäin rollata kyseistä korttia kun cossasin kyseistä korttia. En ollut uskoa silmiäni kun sain kuin sainkin haluamani!


Tunnelataus ei kantaudu kuvasta tarpeeksi. Kun olin toennut kokemuksestani, olikin aika siirtyä shoottimaan!














M: Sunnuntai meni ainakin minun puolestani niin paljon koomailuksi, että ohjelmissa käynti unohtui ihan kokonaan. Jäi siis mobagejutut ja animeharrastus aikuisena kuuntelematta. Perjantaina jäi myös narutopoikien kuvaamisen takia animesuosittelut cossaajille väliin, mikä oli ehkä viikonlopun suurin harmitus. Raahauduimme kuitenkin päättäjäisiin, mikä jatkoi mukavasti sekä avajaisten että viime Desuconin teemaa. Kokonaisuutena Frostbite oli aika napakka paketti, ei mitään erityisen pahaa muttei erityisen hyvääkään. Hirveästi ei tosin ole ehtinyt darrailemaan, sillä Yukicon kuumottelee jo kahden viikon päästä ja cossi on aika pahasti kesken. Taidanpa palata ompelukoneen ääreen...

A: Frostista jäi käteen muutamien idoliavaimenperien ja Pokemon Sunin lisäksi hyvä cossifiilis ja erityisesti kisafiilis. Onkin hyvä että palo kisaamaan on olemassa, sillä kunhan olen Yukiconissa meidoiluni hoitanut, alkaa cossin tekeminen Popcultin kisaan. Kerron asusta ja hahmosta tarkemmin hatuntekopostauksessani, eli pysykää kuulolla!!

Näihin kuviin ja tunnelmiin...









-Anakichi

~ MischiefZero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti